25-åringen kommer dö om en vecka – hennes sista budskap sprids nu som en löpeld


25-åriga Nardya Miller är född och uppvuxen i Brisbane, Australien, och nu vet hon också att det troligtvis är där hon också kommer att dö – hon har nämligen bara dagar kvar att leva. Nardya har hela livet lidit av sjukdomen cystisk fibros, som gör att det samlas tjockt slem i lungorna som gör det svårt att andas.

År 2015 sedan tändes ett hopp när hon fick genomgå en dubbel lungtransplantation. Men lyckan varade bara två år – för någon månad sedan fick hon beskedet att hennes kropp stötte bort de nya lungorna.

 

De nya lungorna var Nardyas sista hopp. Men med bara dagar kvar att leva har hon publicerat ett sista meddelande på Instagram, som nu sprider sig över hela världen på grund av det viktiga budskapet.

Så här skriver hon:

Kanske jag har känt dig hela mitt liv, kanske har jag känt dig i 10 år, kanske har jag känt dig bara en kort stund, men om ungefär en vecka kommer jag aldrig känna dig igen.

Jag kommer aldrig se ditt ansikte igen, aldrig tala med dig, röra dig, hålla om dig, aldrig mer. Men jag kommer alltid att älska dig, vänskapen vi byggt upp och minnena vi skapat tillsammans. Alla som har kommit och gått i mitt liv, har kommit och gått av en anledning och jag är så välsignad av att ha levt det här fantastiska livet som jag levt.

Så ett tack till er alla som har varit en del av min resa i den här galna världen. Även om du gjort mina ögonblick bra eller dåliga, så har du gjort mig till den kvinnan som jag är i dag.

Saker blir inte alltid som du planerat i livet, det finns några stora saker jag aldrig kommer att gå och saker jag aldrig kommer att få se. Men jag kommer att vaka över er. Alltid. Leende. För jag var här.

Jag kommer aldrig att ge upp. Som jag aldrig gjort. Nu släpper jag bara taget.

Detaljerna om min begravning kommer postas här så fort allt organiserats.

Snälla, var inte ledsna för min skull. Allt jag önskar är att bli ihågkommen som flickan som förgyllde din dag åtminstone en gång.
Och jag ber er, lev ditt liv så mycket du bara kan.

 

Nardya vårdas nu för vård i livets slut och måste ha syrgas dygnet runt för att ens kunna andas. Hennes vänner och familj har nu startat en insamling så att pojkvännen Liam ska kunna betala av sina skulder – samtidigt som 25-åringens sista ord sprider sig över hela världen.

Tanken bakom det viktiga meddelandet är dels att få oss att ta vara på livet och dels att få fler människor att registrera sig som organdonatorer. Vill du ha mer information om hur du går tillväga med det i Sverige kan du klicka här.

 

Publicerad i Uppskattat.

Kommentera