NyhetsbrevNyhetsbrev november 2017

 

Hej vänner,

 

 

 

Vi hoppas att ni haft en bra start på hösten. Donationsveckan under oktober slog rekord i antalet till nya anmälningar, tack för allt stöd och engagemang!

Vintern med jul och nyår står framför oss och vi på MOD vill dela med oss av vad vi haft för oss sedan sensommaren.

 

 

 

 

 

 

 

Rekordmånga anmälningar till donationsregistret

Drygt 9 000 anmälningar inkom till donationsregistret under årets donationsvecka. Det är mer än en fördubbling jämfört med 2016, och den högsta siffran sedan veckan började arrangeras 2010.

Tack så mycket för att ni hjälpt oss lyfta frågan om organdonation

 

 

 

 

Peter kommer tillbaka efter årsskiftet

Efter fyra månader som pappaledig återvänder Peter till MOD-kontoret för att fortsätta jobba med frågan om organdonation. Vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka!

 

 

 

 

Simon går och Micaela börjar

Efter ett intensivt halvår lämnar Simon sitt uppdrag på MOD den 28e november och han ersätts av Micaela Hamrin. Micaela har sedan sommaren 2017 drivit projektet MOD-podden tillsammans med Simon. Nu tar Micaela över Simons arbetsuppgifter på halvtid vid sidan av hennes utbildning till gymnasielärare.

Välkommen Micaela!

 

 

 

 

Annicka Toppe, ny regional samordnare för Stockholm

Annicka Toppe kommer, med början under hösten, att driva MODs frågor i Stockholmsregionen. Annicka har jobbat många år som specialistsjuksköterska inom intensivvård, njursjukvård och dialys men även som produktchef inom läkemedelsindustrin.

”Det är för många personer som idag väntar på ett eller fler organ för att överleva och det kan vi inte acceptera. Jag är jätteglad för möjligheten att få hjälpa till att driva denna fråga och öka medvetenheten om organdonation i Sverige.”

Vi hälsar Annicka välkommen till MOD-gänget!

 

 

 

 

 

 

 

 

Donationsutredningen

Trots positiva tecken från f.d sjukvårds-minister Gabriel Wikström och trots att många experter varit positiva till utredningens förslag har socialminister Annika Strandhäll valt att inte gå vidare med utredningen i dess nuvarande form. Vi på MOD är uppgivna och ledsna över att det inte läggs fram en proposition till hösten. Nu behöver vi din hjälp.

Skriv under vår namninsamling! 

Är du anhörig, transplanterad eller står du på väntelistan? Jobbar du inom sjukvården? Skicka in en porträttbild och ett kortare citat där du berättar hur beslutet att inte dubbla antalet organdonatorer i Sverige påverkar dig.

Om vi når vårt mål på minst 50 bilder och citat kommer vi lämna över detta material till socialministern för att visa hur viktig frågan om organdonation är.
Vi ser till att din röst blir hörd!

Vi tar emot din bild och din text på vår mejladress:
namninsamling@merorgandonation.se

 

 

 

 

MOD-podden

Sedan donationsveckan har vi släppt ett nytt    avsnitt av MOD-podden varje torsdag med  intressanta gäster som bidrar till att öka kunskap och engagemang om organdonation. Fram till jul kommer ett nytt avsnitt släppas i veckan. Tycker ni om podden och vill att vi spelar in nya avsnitt? Maila oss på podden@merorgandonation med förslag på spännande gäster, synpunkter eller frågor.
Lyssna på avsnitten via länken:

https://soundcloud.com/user-953847854

 

 

 

 

MODs insamling till förmån för forskning

Sedan september 2017 har MOD ingått ett samarbete med 1,6 miljonerklubben där vi gemensamt samlar in pengar för att stödja forskning inom organdonation och transplantation.

Hjälp oss att hjälpa för att ingen ska behöva dö i väntan på nya organ. Ge en gåva om minst 75 kronor för att vi ska nå vårt mål om 75,000 kronor till forskningen. Skicka ditt bidrag direkt till MODs 90-konto på Bankgiro 900-3948 eller Plusgiro 90 03 94-8. Märk din gåva ”FORSKNING”.

 

 

 

 

 

 

 

 

4 november: Alla helgons dag

Lördagen den 4 november är alla helgons dag. Vi vill hedra alla avlidna donatorer och de som gått bort i väntan på nya organ.

Tack för att du skänker dessa människor en tanke. 

 

 

 

 

9 november: Premiärsläpp för Svenska kalenderflickor och män 2018

1,6 & 2,6 miljonerklubben och MOD bjuder på premiärvisning av 2018 års jubileumskalender och mingel tillsammans med kalendermodeller. Du och en vän är varmt välkomna på drinkar och tilltugg torsdag den 9 november 2017. Utvalda ikoniska kalenderporträtt i storformat kommer auktioneras ut under ledning av auktionsikonen Michael Storåkers. Bilderna är signerade av fotograferna och numrerade i begränsad upplaga. 

Datum: Torsdag 9 november
Tid: kl 16.30-18.30
Plats: CFHILL Artspace, Norrlandsgatan 24 (andra våningen), www.cfhill.com

 

 

 

 

19 november: Glädjekväll för att hedra Martha Ehlins minne

Den 19 mars förra året avled Martha, en av
grundarna till MOD, och lämnade ett stort tomrum efter sig. Nu har hennes familj startat en stiftelse, High-five Stiftelsen, vars syfte är att hedra hennes minne och hjälpa alla de som står, eller stått, på väntelistan för organdonation. Som startskott ordnar familjen en minneskväll i Göteborg den 19 november dit de vill bjuda in vänner, bekanta och alla andra som berörts av Martha, privat eller genom hennes arbete.

För mer info och anmälan besök Facebook-sidan https://www.facebook.com/High-five-Stiftelsen-1197568073624957/

 

 

 

 

6 december: Save the date för Lussefika

Hjälp oss ta MOD och frågan om organdonation framåt!

Den 6 december bjuder vi våra vänner på lussefika. Ta med en kompis och hjälp oss ta MOD och frågan om organdonation framåt. Mer information om tid och plats kommer inom kort!.

 

 

 

 

Hjälp oss att hjälpa!

Vi befinner oss i osäkra tider i och med att socialminister Annika Strandhäll valt att inte gå vidare med donationsutredningen. MOD behöver lägga in en extra växel för att kunna påverka och därför behöver vi er hjälp. Vill du hjälpa oss i vårt arbete? Bli månadsgivare via länken: http://merorgandonation.se/stod-mod/

 

 

 

 

 

”Ingen ska behöva dö i väntan på nya organ”

 

 

 

 

MOD – Mer organdonation

Birger Jarlsgatan 57 C

113 56 Stockholm

www.merorgandonation.se

Bankgiro: 900-3948 Plusgiro: 90 03 94-8

 

 

 

Stöd MOD
 

Facebook
Facebook

 

 

Twitter
Twitter

 

 

Email
Email

 

 

Instagram
Instagram

 

 

Hemsida
Hemsida

 

 

BliDonator.se
BliDonator.se