fbpx

Blodomloppet 2013

MODs första år som medverkande aktör i Blodomloppet! MOD deltog i Göteborg, Stockholm, Uppsala och Jönköping. Under loppen i Uppsala, Göteborg och Stockholm deltog MOD med tält, löpare och volontärer samt att vi hade representanter på scen för att lyfta frågan om donation. I Jönköping hade vi löpare som även pratade uppe på scenen om organdonation, men inget tält.

Vi delade ut ca 3,000 donationskort i samtliga städer och ca 2,000 MOD broschyer. I Stockholm hade vi representanter från Karolinska sjukhuset som tog emot donationsregistreringar direkt på plats genom internetuppkoppling. I Uppsala fanns MOD-volontärer på plats som filmade löpare och gjorde intervjuer med publiken. I Göteborg fanns det personal från Sahlgrenska som svarade på frågor om organdonation och delade ut material.

I Uppsala, Göteborg, Stockholm och Jönköping hade vi även anmält ett tjugotal MOD-löpare som deltog i loppet. Vissa av dessa fick komma upp på scen i både för att lyfta fram deras personliga berättelser och vikten av att folk donerar mera (både blod och organ). Dessa löpare bestod av sjukvårdspersonal, transplanterade och andra MOD-vänner som är engagerade för frågan.

I Uppsala & Stockholm hade vi bjudit in Ballongprinsessan som gjorde ballongmagi för att locka folk till våra tält i dessa två städer. Det var lyckat i båda städerna, men mest lyckat i Uppsala som anordnade ett lopp för barn. Vi hade även byggt upp en ”ballongtron” för att låta folk ta bilder av sig själva för frågan.

I Stockholm var MOD värd för en poängpromenad som anordnas varje år. Sponsorerna hade skänkt priser till vinnarna vilket gjorde att väldigt många (oklart antal) deltog i promenaden vilket innebar att de besökte de olika tälten för att finna svaren på frågorna. Detta var ett mycket bra sätt att få folk att engagera sig i tälten och sponsorerna.

Blodomloppet 2013

Ballongprinsessan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.