fbpx

Donationsveckan 2015

I år samarbetade MOD med Stockholms läns landsting och medarrangerade ett stort event inne på T-centralen i Stockholm – flera organisationer med anknytning till donationsfrågan deltog och under dagen kunde förbipasserande registrera sig i donationsregistret via datorer på plats.

Dock var vårt största bidrag under donationsveckan vår lansering av kampanjen #vadväntardupå, som porträtterar människor som står på en väntelista i andra väntesituationer; exvis bilkö, busshållplats, i väntan på träningen osv. MOD blev postcentral och skötte logistiken till alla de som förbeställt kampanjen – totalt skickades över 1.000 affischer ut till norr som till söder. Förutom de som beställt kampanjen samlade MOD även in adresser till njurmottagningar mfl och skickade ut gratis informationspaket.

Även i år uppmärksammade TV4 Nyhetsmorgon donationsveckan, och medverkade gjorde bland andra Martina och Johan, med sin historia om hur Martina donerat en njure till Johan, och Moa som har fått nya lungor. Det skrevs också ett stort antal artiklar under veckan, och som vanligt var MOD ute på föreläsningar till framför allt sjukvårdspersonal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.