fbpx

Frågor och svar

Kvinna, 36-50 år

Levande donation Njure

Donerade en njure till min kusin för en vecka sedan. När jag nu är hemma och stundtals är förlamad av trötthet och har rätt så ont, är jag mkt glad att ha min särbo hos mig som hjälper mig med dottern mm.
Undrar om vi får ersättning för det eller om han behöver ta semester?

Svar

Ellinor Broms

Njursviktskoordinator

9 december, 2014

Hej! Du har gett en fantastisk gåva till din kusin! Men visst känns det av med förändringen i kroppen, även själen behöver sin tid till att förstå och känna vad som hänt. Då är det bra att ha någon hos sig som stöd, och som också kan hjälpa till så barnen kan känna att det är ok att allt inte är riktigt som vanligt ett tag. Angående ersättning för din särbo tycker jag att du snarast ska ta kontakt med den kurator du träffade i samband med din utredning. Hen kan hjälpa dig med svar på detta! Kanske har ni redan pratat om de här frågorna. Dessutom kan det lösas praktiskt lite olika beroende på vilket sjukhus du tillhör. Önskar dig god bättring och att ni tillsammans får en god jul! Största julklappen är redan given!

Vissa av svaren på Merorgandonation.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt forskning och vård inom donation och transplantation, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med sjukvårdspersonal vad som gäller i ditt fall. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter. Facebook Twitter Google+ LinkedIn

Ställ din egen fråga till mig