fbpx

1 timme: Berätta Din historia

berattadinhistoria

De personliga berättelserna är kärnan i vår kommunikation till allmänheten. Det är genom att ta del av olika historier och erfarenheter som andra kan förstå vad organdonation verkligen handlar om. Att rädda liv.

Här har du möjligheten att dela med dig av din personliga berättelse, vad du varit med om och hur du ser på livet idag. Man behöver inte stå på väntelistan, vara transplanterad eller ha donerat – att vara engagerad i frågan och kunna förmedla varför man vill att fler ska säga JA till organdonation är också viktigt.

När MOD publicerar personliga berättelser utgår vi alltid från vad personerna som läser innehållet ska tänka, känna och göra efter att de har läst texten. Vi vill att människor som läser en berättelse ska gå från ord till handling och säga JA till organdonation, att de förstår att organdonation är något positivt och att det räddar liv.

”Jag lever tack vare min transplantation.”

”Nu kan jag vara tillsammans och leka med mina syskonbarn igen.”

En transplantation kan givetvis innebära en tung sjukdomshistoria och många jobbiga situationer, vilket man inte ska blunda för. Men vi försöker fokusera på den positiva sidan av organdonation. Den livräddande sidan. Alla möjligheter det innebär.

Vi efterfrågar 1-1,5 A4-sida, det är lagom längd att läsa i exvis sociala medier. Vi behöver också en bild som vi får lov att publicera – med så bra kvalitet som möjligt; dvs skarp (inte suddig), stor (gärna 1-2 MB i storlek), och porträttbild/ansiktsbild med ögonen väl synliga.

Min historia – tips innan du skriver

Personliga historier – fem exempel

Läs gärna på sidan Min Historia och ta del av andra historier vi har publicerat, se hur de har skrivit, ta inspiration, se om det finns upplägg som din historia kan dra paralleller med.

  • Skriva med följande uppgifter: fullständigt namn, stad, mailadress och telefonnummer där du är anträffbar.
  • Bifoga en liten beskrivning av dig själv och din koppling till organdonation.
  • Skriv vad du vill göra för frågan - vilket är ditt engagemang?

Om vi alla gör lite, så kan vi tillsammans skapa en enorm förändring!
Anslut dig till rörelsen - skicka in din anmälan - idag!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.