fbpx

1 timme: Föreläsa för skolungdomar

forelas

Skolprojektet är en av våra viktigaste satsningar. Här behöver vi DIN hjälp för att kunna nå ut till fler skolungdomar runtom i Sverige!

MOD blir ständigt tillfrågade att föreläsa i skolor och vi hör också ofta av oss och erbjuder kostnadsfria föreläsningar. Vårt mål är att nå ut till fler gymnasieelever, då ungdomar idag är det som har minst kunskap och förståelse för frågan och hur man tar ställning.

MOD har sammanlagt varit ute och träffat över 6 500 elever.

För att bli MOD-föreläsare behöver du gå vår grundkurs – MOD 101. Här tar vi upp fakta om organdonation, situationen i Sverige, vanliga frågor och svar. Vi övar också på att hålla en kort muntlig presentation och får en lektion i presentationsteknik.

MOD 101 ges vid olika tillfällen under året, framför allt i Stockholm och Göteborg, men vår ambition är att hålla utbildningar i hela landet. Vi kommer till andra orter när vi har tillräckligt många personer i det området. Kursen är kostnadsfri och vi bjuder på lättare fika.

När det sedan kommer till att vara ute och föreläsa så har vi ett grundmaterial som MOD-föreläsarna använder sig av. Om det går att ordna får du gärna följa med och lyssna när någon av oss föreläser innan du själv håller din första utbildning.

Gör så här:

– Anmäl ditt intresse via formuläret nedan.
– Inkludera en kort beskrivning av dig själv – din anknytning till organdonation.
– Skriv vart du önskar att gå utbildningen, vart du bor, mobilnummer och emailadress.

Vad händer sen?

– Du kommer att få ett bekräftelsemail på att vi har tagit emot din intresseanmälan.
– Du kommer att bli kontaktad när nästa utbildningsomgång ges, alternativt när vi håller en föreläsning i ditt område så du kan följa med och lyssna.
– När du fått plats på grundkursen vill vi ha in din personliga historia, max 1 A4. Denna används som underlag för den muntliga delen av utbildningen. Mer information om detta kommer.
– Efter kursen kontaktar du själv gymnasieskolor i ditt område och bokar in din första föreläsning. Modellen är att ni är två stycken som gått MOD 101 som åker ut till skolor tillsammans till en början, du behöver inte vara själv.
– Vi hör också av oss när vi får in förfrågningar om föreläsningar.
– Det kommer finnas möjlighet att gå fortsättningskurser och du kan alltid höra av dig till oss om det är något du undrar över.

  • Skriva med följande uppgifter: fullständigt namn, stad, mailadress och telefonnummer där du är anträffbar.
  • Bifoga en liten beskrivning av dig själv och din koppling till organdonation.
  • Skriv vad du vill göra för frågan - vilket är ditt engagemang?

Om vi alla gör lite, så kan vi tillsammans skapa en enorm förändring!
Anslut dig till rörelsen - skicka in din anmälan - idag!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.