Lediga uppdrag

textplatta-hemsidan-lediga-uppdrag-editerbar

Det finns många sätt att engagera sig för mer organdonation i Sverige. Ofta frågar vi ”Vad är du bra på? Vad kan du göra? Och – viktigast – vad vill du göra?” Vi ser MOD som en plattform för alla som vill engagera sig, på vilket sätt man än önskar engagera sig. Men till och från har vi särskilda behov utav hjälp med olika sorters uppdrag, och här publiceras de volontärsuppdrag som vi behöver specifik hjälp med.

mo

I nuläget söker vi:

 • Personliga insamlingar – STORT BEHOV
 • Facebook/sociala medier-analytiker
 • Projektledare Forskningsöversikt
 • Video producer till filmprojekt
 • Instagram-takeovers
 • Pärla armband

Scrolla ner för att läsa mer om de olika uppdragen och vart du anmäler intresse.

 

För att engagera dig på andra sätt, mindre uppdrag/engångsuppdrag osv, läs mer på ”Hur mycket tid har du” eller hämta inspiration från ”100 sätt att hjälpa”.

 

Personliga insamlingar – STORT BEHOV

Personlig insamling

MOD arbetar ständigt för mer organdonation i Sverige – vår vision är att alla som är i behov av en transplantation ska få det i tid, ingen ska behöva dö på en väntelista. Nu behöver vi DIN hjälp! Vi behöver fler som skapar personliga kampanjer och stödjer MODs arbete.

Vad är en personlig insamling? En personlig insamling är en insamling som sker online. Personliga insamlingar ger alla människor möjlighet att göra skillnad genom att involvera sig i ett ändamål de bryr sig om. Genom en personlig insamling kan du skapa uppmärksamhet kring organdonation via sociala medier, engagera ditt nätverk och uppmana din familj och dina vänner att stödja dig genom att ge ett bidrag till din insamling. Utan din uppmaning hade din familj och vänner med stor sannolikhet aldrig gett något bidrag och på så sätt har du bidragit till att mångdubbla ett litet belopp till någonting mycket större.

Varför behövs personliga insamlingar? MOD har inget statligt bidrag utan all finansiering måste vi ordna själva. MOD är beroende av ekonomiskt stöd från privatpersoner, föreningar, stiftelser och filantroper för att vi ska kunna producera material, erbjuda gratis föreläsningar i skolor, sitta i möten med Socialstyrelsen, skapa kampanjer och helt enkelt driva organdonationsfrågan på heltid, måndag till fredag (ibland även lördag-söndag). Och så som situationen ser ut nu har vi finansiering till efter sommaren, sen är pengarna slut. Vi är alltså i stort behov av hjälp och stöd från allmänheten.

Hur fungerar det?

 • Gå in på nedanstående länk, klicka dig vidare via bilden ”MODs arbete för mer organdonation, och sedan på ”Skapa en egen insamling” och starta din kampanj – det tar bara ett par minuter och sen är du igång:
  www.merorgandonation.se/personlig-insamling
 • Dela din insamling med ditt nätverk via sociala medier (t ex FB, Twitter, epost) och du är redo att börja ta emot bidrag.
 • Din familj och vänner kan nu ge bidrag till din insamling och hjälpa dig att stödja MOD – Mer organdonation.
 • Diplom – när din insamling är klar får du ett diplom som tack för ditt jobb.

När kan du starta en personlig insamling?

Du kan exempelvis

 • Starta en insamling när du själv eller någon annan fyller år
 • Starta en insamling till minne av någon
 • Starta en insamling när du skall delta i en tävling
 • Starta en insamling som motivation för att sluta röka/äta godis etc
 • Starta en insamling som ett företagsevent

Mer tips och trix finns i denna manual (PDF).

Du behöver inte anmäla dig, utan vi informeras automatiskt i och med att du startar din insamling.

 

Facebook/sociala medier-analytiker

MOD har över 70.000 följareFacebook och vi når ut till mellan 200.000-400.000 människor varje vecka. Vi önskar nu hjälp med en analys av vår Facebook-sida.

Vi söker Dig som har erfarenhet av att göra analyser av sociala medier, som kan hjälpa oss att titta på vår Facebook-sida och se vad som funkar bra/mindre bra, hur vi lättare kan nå ut till fler, vilka inlägg som varit mest framgångsrika och nått ut till flest människor, kvaliteten på det vi lägger ut, antal följare över tid etc. Kort och gott – en analys av MODs Facebook från starten 2012 fram tills idag, vi kommer tillsammans fram till vilka värden som ska analyseras.

Uppdraget kan utföras en gång – men om du trivs med uppgiften och allt fungerar bra så ser vi gärna att det görs uppdaterade analyser kontinuerligt, efter överenskommelse.

När och var?

Innan årsskiftet. Uppdraget utförs i hemmet/på valfri plats, du kan befinna dig vart du vill, det enda som krävs är att du har en dator med internetuppkoppling.

Specifika önskemål

Att du har erfarenhet/vana av att göra analyser av sociala medier.

Anmäl dig till emma@merorgandonation.se

.

Projektledare Forskningsöversikt

Projektledare forskningsöversikt bild till annons

Vi söker nu en projektledare som vill göra en översikt över den forskning som görs och har gjorts i relation till organdonation och transplantation, ex om immunförsvaret, 3d-printrar, olika sjukdomar och organ, beteendevetenskapliga aspekter av det hela.

MODS professionella råd och experter från sjukvården kommer att ta del av arbetet och hjälpa till att ta fram innehållet. Kommunicera kartläggningen på ett lätt-tillgängligt sätt via MODs kanaler.

Arbetsbeskrivning

 • Leta reda på och kartlägga vilka forskningsprojekt som nu pågår samt de senaste 5-10 år.
 • Skapa kommunikationsstrategi för kartläggningen, så att den kommuniceras på ett enkelt och inspirerande sätt bl a vid MODS kanaler.

Erfarenhet

Forskningserfarenhet, erfarenhet av att driva projekt och att kommunicera komplexa saker på ett enkelt sätt.

Kompetens

 • Personliga förmågor, strukturerad, självständig, analytisk.
 • Sociala färdigheter, tycka om att arbeta i grupp.
 • Ledarskapsförmågor, tycka om att leda, driva och projekt.
 • Administration, van att använda officepaketet.

Intresse och motivation

Vi skulle vilja att du har möjlighet att ge 4 h/v till detta arbete och vi beräknar att arbetet pågår under ca 20 veckor. Alternativt om du vill göra det på heltid en kortare period.

Varmt välkommen att höra av dig till peter@merorgandonation.se om du är intresserad och vill veta mer.

.

Video producer till filmprojekt

Video producer bild till annons på lediga uppdrag

MOD söker dig som kan filma, intervjua, redigera och driva ett eget projekt i MODs regi. Under 2015 spelades fyra filmer in med personer som har olika koppling till frågan; väntelista, transplanterad, donator, levande donation. Vi önskar vidareutveckla detta projekt med fler filmer. Filmernas syfte är att beröra, få fler att prata om organdonation och få fler att säga JA, vi använder även filmer i utbildningssyfte, både i skolan och för sjukvårdspersonal.

Stor vikt önskar vi läggs vid att få fram den emotionella kopplingen och rätt känslostämning – helt enkelt filmer som går rakt in i hjärtat.

Vi har ett stort kontaktnät och hjälper till att hitta lämpliga personer att ha med i filmerna, men vi önskar att du sköter bokning, filmning och redigering – dvs från kontakt med personerna till färdig produkt.

Tid och plats

Hösten 2016 – start så snart som möjligt, med filmer färdiga i december. Du kan utföra uppdraget var du vill, men då MOD har kontor i Stockholm och Karlstad är det önskvärt om du befinner dig i närheten, men inget krav.

Uppdraget ger ingen ersättning utan är ett volontäruppdrag, det kan även utföras som ett projektarbete, som en praktikplats med mera. MOD står för på förhand godkända reseutgifter om det behöver göras resor i samband med intervjuer.

Antal filmer

Minst fyra. En i varje kategori väntelista, transplanterad, donator, levande donation, men gärna fler.

Här kan du se de tidigare filmerna, som har en mer journalistisk inriktning, gjorda av Maria Ågren vid Hyper Island. Vi har en manual från Maria med tips och trix för inspelning med MODs utrustning.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLulz2nlr7kDO4TzJAh8BDMQ_GaRZzyGur

Kvalifikationer som kan vara bra för att på egen hand boka, filma och redigera:

 • Erfarenhet av att filma, helst i enmansteam (alltså vara själv och styra allt)
 • Erfarenhet av att intervjua, gärna inom TV-produktion (van vid hela settingen – kamera, mikrofon, ljus osv.)
 • Kunskap i lämpligt redigeringsprogram, förslagsvis Final Cut Pro X
 • Grundläggande researchkunskaper
 • Kunna jobba självständigt i hela processen, från att boka intervjupersoner till att redigera materialet
 • Du behöver inte ha kunskap om donationsfrågan, du får information, material och utbildning av oss
 • MOD har utrustning för ändamålet

Är du vår nästa video producer?

Hör av dig idag till Emma på emma@merorgandonation.se

 

Instagram-takeovers

Instagram till annons instatakeover på lediga uppdrag

Gillar du bilder? Har du en koppling till organdonation – transplanterad, står på väntelistan, anhörig? Ta över MODs Instagramkonto en vecka och dela med dig av din vardag!

Instagram är en av MODs kanaler där vi inte är så aktiva, men vi vill att mer ska hända – och det är där du kommer in.

Ta över vårt konto i en vecka och lägg upp bilder från ditt liv, berätta vem du är och varför organdonation ligger dig varmt om hjärtat. Är du transplanterad och går på många läkarundersökningar – ta med oss dit! Väntar du på organ – beskriv väntan! Har du en nära anhörig som väntar – visa hur du påverkas och hur du lever bredvid/i dennes väntan. Ska du göra något speciellt – springa ett lopp, föreläsa om organdonation – låt oss följa dina förberedelser och genomförandet.

Hjälp oss se till att Instagram fylls av livets livsviktiga bilder, och inte bara foodies (bilder på mat) och kattungar (hur söta de än är).

Anmäl ditt intresse till oss på micaela@merorgandonation.se 

Berätta vem du är och om det är någon särskild vecka du önskar ta över. Tänk på att ge oss marginal tidsmässigt, så vi har möjlighet att planera in dig den veckan du vill instagramma, är det tajt med tid kan vi inte garantera att vi lyckas tillgodose dina önskemål.

.

Pärla armband

mia-arm-fyra-varianter

Vi söker fler som kan hjälpa oss att pärla armband som vi kan sälja i vår webbshop, på event etc.

MOD står för materialkostnad, du står för arbetsinsatsen! Vi kommer tillsammans överens om hur många armband du tar på dig att pärla.

Vi har färdigt material med uppgifter om längder, färger etc. Hör av dig till Peter för att få veta mer på peter@merorgandonation.se