fbpx

Lediga uppdrag

textplatta-hemsidan-lediga-uppdrag-editerbar

Det finns många sätt att engagera sig för mer organdonation i Sverige. Ofta frågar vi ”Vad är du bra på? Vad kan du göra? Och – viktigast – vad vill du göra?” Vi ser MOD som en plattform för alla som vill engagera sig, på vilket sätt man än önskar engagera sig. Men till och från har vi särskilda behov utav hjälp med olika sorters uppdrag, och här publiceras de volontärsuppdrag som vi behöver specifik hjälp med.

Scrolla ner för att läsa mer om de olika uppdragen och vart du anmäler intresse.

 

Dela din historia – STORT BEHOV

Vi har haft den stora förmånen att kunna samla över 200 personliga berättelser här på vår hemsida och försöker dela en ny historia varje vecka på Facebook. Just nu är vi i stor behov av nya berättelser. Detta är en av de viktigaste delarna i vår verksamhet och hur vi sprider kunskap om organdonation mot allmänheten.

Det viktigaste med de personliga berättelserna är att de får stor spridning så att fler får möjlighet att förstå vilken otroligt chans en transplantation kan vara för en svårt sjuk person. Det är också viktigt att sprida budskapet om hur det är för donatorer och för de närstående.

Även om du redan har skrivit en berättelse är du varmt välkommen att skriva en ny personlig berättelse ur ett annat perspektiv eller från en annan del av din resa. Klicka här för att skicka in din historia genom ett formulär eller maila direkt till minhistoria@merorgandonation.se

Skärmklipp 2019-07-11 15.11.15

Personliga insamlingar – STORT BEHOV

MOD arbetar ständigt för mer organdonation i Sverige – vår vision är att alla som är i behov av en transplantation ska få det i tid, ingen ska behöva dö på en väntelista. För att kunna fortsätta det behöver vi samla in mer pengar, och det kan du hjälpa oss med tillsammans med dina vänner genom att starta en personlig insamling.

Varför behövs personliga insamlingar? MOD har inget statligt bidrag utan all finansiering måste vi ordna själva. MOD är beroende av ekonomiskt stöd från privatpersoner, föreningar, stiftelser och filantroper för att vi ska kunna producera material, erbjuda gratis föreläsningar i skolor, sitta i möten med Socialstyrelsen, skapa kampanjer och helt enkelt driva organdonationsfrågan på heltid, måndag till fredag (ibland även lördag-söndag). Och så som situationen ser ut nu har vi finansiering till efter sommaren, sen är pengarna slut. Vi är alltså i stort behov av hjälp och stöd från allmänheten.

När kan du starta en personlig insamling?

Du kan exempelvis

  • Starta en insamling när du själv eller någon annan fyller år
  • Starta en insamling till minne av någon
  • Starta en insamling när du skall delta i en tävling
  • Starta en insamling som motivation för att sluta röka/äta godis etc
  • Starta en insamling som ett företagsevent

Du kan starta en personlig insamling på Facebook genom enbart ett par knapptryckningar. Följ denna sida till Facebook och tryck på ”Samla in pengar” så har du kommit igång. Tack för ditt stöd!

 

Instagram-takeovers

Instagram till annons instatakeover på lediga uppdrag

Gillar du bilder? Har du en koppling till organdonation – transplanterad, står på väntelistan, anhörig, arbetar inom vården? Ta över MODs Instagramkonto och dela med dig av din vardag!

Lägg upp bilder från ditt liv, berätta vem du är och varför organdonation ligger dig varmt om hjärtat. Är du transplanterad och går på många läkarundersökningar – ta med oss dit! Väntar du på organ – beskriv väntan! Har du en nära anhörig som väntar – visa hur du påverkas och hur du lever bredvid/i dennes väntan. Ska du göra något speciellt – springa ett lopp, föreläsa om organdonation – låt oss följa dina förberedelser och genomförandet.

Anmäl ditt intresse till oss på micaela@merorgandonation.se 

Berätta vem du är och om det är någon särskild vecka du önskar ta över. Tänk på att ge oss marginal tidsmässigt, så vi har möjlighet att planera in dig den veckan du vill instagramma, är det tajt med tid kan vi inte garantera att vi lyckas tillgodose dina önskemål. 

 

Facebook/sociala medier-analytiker

MOD har över 75.000 följare på Facebook och vi når ut till flera hundra tusen varje vecka. Vi önskar nu hjälp med en analys av vår Facebook-sida och hjälp med digital strategi.

Vi söker Dig som har erfarenhet av att göra analyser av sociala medier, som kan hjälpa oss att titta på vår Facebook-sida och se vad som funkar bra/mindre bra, hur vi lättare kan nå ut till fler, vilka inlägg som varit mest framgångsrika och nått ut till flest människor, kvaliteten på det vi lägger ut, antal följare över tid etc. Kort och gott – en analys av MODs Facebook från starten 2012 fram tills idag. Vi kommer tillsammans fram till vilka värden som ska analyseras.

Uppdraget kan utföras en gång – men om du trivs med uppgiften och allt fungerar bra så ser vi gärna att det görs uppdaterade analyser kontinuerligt, efter överenskommelse.

När och var?

Uppdraget utförs i hemmet/på valfri plats, du kan befinna dig vart du vill, det enda som krävs är att du har en dator med internetuppkoppling.

Specifika önskemål

Att du har erfarenhet av att göra analyser av sociala medier.

Anmäl dig till micaela@merorgandonation.se

 

Vi letar efter dig som vill driva ett eget projekt

Har du en idé eller en vision om hur vi ska kunna öka antalet donatorer eller sprida kunskap om organdonation? Vill du göra något, stort som smått, och är självgående? Vi välkomnar dig som vill driva ett eget projekt med öppna armar. I dagsläget är MOD-teamet ganska litet vilket gör att våra resurser är begränsade. Därför är det guld värt med er som är uppfinningsrika och gillar att ta initiativ.

Hör av dig till micaela@merorgandonation.se om du har en idé så ska vi försöka hjälpa dig komma igång!

 

För att engagera dig på andra sätt – läs mer på ”Hur mycket tid har du” eller hämta inspiration från ”100 sätt att hjälpa”.