fbpx

Mer tid: Anordna en välgörenhetskonsert

ordnakonsert
Känner du för ett större uppdrag? Gillar du musik och människor? Varför inte anordna en välgörenhetskonsert!

Att ordna en konsert där entréavgiften doneras till MOD, och kanske delar av dryckesförsäljningen (om sådan skall förekomma), är ett roligt sätt att få in pengar och uppmärksamma frågan.

Alla som närvarar vet att de bidrar till en viktig sak, om du också ser till att någon på scenen informerar om organdonation under kvällen blir det ännu bättre. Broschyrer kan delas ut till alla vid ingången. Om musiken till råga på allt har en anknytning till organdonation blir det ännu mer speciellt. Det finns många låtar som berör väntan, att drabbas av något svårt, att få livet åter, att omvärdera sin syn på tillvaron, tacksamhet, glädje men också sorg.

Finns det en dator i lokalen där det går att anmäla sig direkt till Donationsregistret blir det lätt att gå från ord till handling.

Det är däremot inte det allra lättaste att ordna en konsert. Det är ett aningens större projekt, men är du taggad och kanske har fler med på tåget så kan det bli riktigt kul!

Du kommer först och främst behöva en artist, ett band eller flera som kan spela gratis. Sedan behöver du en lokal. Någon du känner kanske känner någon som känner någon, eller så tar du kontakt med ägare till olika sorters lokaler och hör om någon av dem vill donera utrymmet för en kväll. Då syftet är att samla in pengar måste du kunna få ta ut entréavgift och eventuellt sälja snacks och dryck (om du vill sälja alkoholhaltiga drycker måste du kolla upp reglerna kring detta extra noga, om lokalen inte redan har serveringstillstånd). Du kommer också behöva någon som kan sköta ljud och ljus.

För att det ska komma folk på din konsert krävs det att man vet om den. Konserten bör således uppmärksammas tillräckligt mycket. Ett förslag är att skapa ett snyggt open event på Facebook och bjuda in alla du känner och be dem bjuda in folk i sin tur.

Det kan även vara lyckat att kontakta lokalmedia någon vecka innan och höra om de vill göra ett reportage inför konserten. Lokalradion brukar också tycka att inslag av denna sort är trevliga. Vissa annonstidningar kanske kan donera en ruta så att det får plats en liten blänkare om eventet.

Ta reda på hur många som får vistas i lokalen och tänk över om du ska ha förköpsbiljetter, avgift vid entrén eller en kombination. Vid förköpsbiljetter behöver du ett system för att hålla koll på dessa.

Vill du ha broschyrer att dela ut, hjälp att informera om konserten, få kontakt med fler volontärer om du behöver mer folk eller tips på vad man kan ta upp om organdonation – tveka inte att höra av dig!

Har du läst ända hit så kanske du är lite lockad av att ordna en konsert, eller något annat större event – en utställning, en pubkväll, ett motionslopp – det finns mängder med idéer.

Ingenting är omöjligt, vissa saker tar bara lite längre tid!

Använd formuläret nedan för att fylla i vad du skulle vilja göra, hur långt du har kommit i planeringen och om det är något du önskar från vår sida. Skriv gärna med din koppling till organdonation, dvs vad har fått dig till att vilja göra detta projekt?

Glöm inte telefonnummer, emailadress och fullständig adress om du önskar få material hemskickat.

Vill du att vi lyfter eventet innan och efter så behöver vi en ”före-bild” samt senare en bild från själva eventet ”in action”.

Det är bara att tuta och köra – tillsammans kan vi göra mycket!

Vill du skapa ett större samarbete, använda vår logga med mera, så har vi vissa guidelines och riktlinjer som vi önskar att du tar del utav – kontakta oss så tar vi det därifrån!

  • Skriva med följande uppgifter: fullständigt namn, stad, mailadress och telefonnummer där du är anträffbar.
  • Bifoga en liten beskrivning av dig själv och din koppling till organdonation.
  • Skriv vad du vill göra för frågan - vilket är ditt engagemang?

Om vi alla gör lite, så kan vi tillsammans skapa en enorm förändring!
Anslut dig till rörelsen - skicka in din anmälan - idag!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.