fbpx

Events

events

MOD är under året ute på flera events för att möta allmänheten i ett levande forum och för att komma i kontakt med andra som brinner för frågan. Även om vi vurmar för det digitala är fysiska events något som gör frågan än mer levande och där man kan träffa experter, transplanterade, personer på väntelistan, anhöriga på platser där man i vanliga fall inte möter frågan.

 

Blodomloppet

Under 2013 medverkade MOD på Blodomloppet i 14 olika städer ifrån Luleå i norr till Kristianstad i söder. Under dessa events lyfte vi fram organdonation för 110 000 löpare samt deras familjer och vänner. Totalt har vi involverat drygt 60 personer runtom i landet som varit behjälpliga vid sina lokala orter. – och dessa volontärer delade ut informationsmaterial, donationskort och broschyrer om organdonation. MOD löpare som ”sprang för livet” demonstrerade hur friskt man kan leva efter en transplantation och pratade om sina erfarenheter på scener för allmänheten.

Klicka här för att se våra best picks från donationsveckan.

 

 

Donationsveckan 2012 & 2013

Sahlgrenska Universitetssjukhuset anordnade ett större event i Nordstan, Göteborg under donationsveckan 2012 och 2013 tillsammans med MOD och Blodgivning Droppen. Under helgen kring den europeiska donationsdagen kunde besökare lyssna på personliga berättelser, sjukvårdspersonal och donationsansvariga. Eventet var modererat av Peter Appelgren & Anna Mannheimer under 2012 och Rickard Olsson under 2013.

Klicka här för att se några best picks från donationsveckan.

 

MOD träffar

MOD har haft ett antal olika lokala träffar i olika delar av landet (främst i Göteborg och Stockholm) där personer som brinner för mer organdonation kan träffas och prata om livet, vilken koppling de har till frågan och hur de vill engagera sig. Dessa träffar har varit mycket uppskattade då vi ofta möter unga och ”mindre unga” personer som kanske aldrig har träffat någon med samma erfarenhet av frågan som de själva.

Klicka här för att se några picks från våra MOD träffar.

 

MOD utbildning 101

Under 2014 har MOD haft fyra utbildningstillfällen för de som vill lära sig mer om organdonation, situationen i Sverige och hur vårt system fungerar jämfört med andra länder. Totalt har vi utbildat ca 40 personer som i sin tur är redo att gå ut och utbilda andra om denna viktiga fråga. Dessa MOD föreläsare fokuserar på att nå ut till gymnasieskolor i deras region samt till sjukvårdspersonal.

Klicka här för att se våra best picks från MOD utbildning 101.

 

 

Lokala volontärevents

MOD blir ständigt kontaktade av personer runtom i Sverige som har egna idéer på vad man kan göra för att uppmärksamma frågan. Det kan vara allt ifrån att sprida information på den lokala ICA handlaren, på Ullared eller olika biblioteket och publika rum. Andra har valt att baka bullar, skapa armband och smycken som säljs till förmån till MOD. Vi försöker att vara behjälpliga till alla som hör av sig till oss och vill engagera sig för mer organdonation.

Klicka här för att se vad andra har gjort .

Klicka här för att komma i kontakt med oss för att bli volontär.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.