Frågor och svar

Kvinna, 26-35 år

Hej jag är blodgivare och precis anmält mig till organdonation kan jag vara både blodgivare och donator på samma gång även att jag vet att det är inte förens jag är död som dom tar mina organ

Svar

Øystein Jynge

Transplantationskoordinator

1 februari, 2016

Hej!
Svar JA!

Blodgivning är inget hinder för framtidig donation, vara sig som levande donator (t ex av en njure) eller donation efter sin död.

Hälsningar,
Öystein

Vissa av svaren på Merorgandonation.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt forskning och vård inom donation och transplantation, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med sjukvårdspersonal vad som gäller i ditt fall. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter. Facebook Twitter Google+ LinkedIn

Ställ din egen fråga till mig