fbpx

Frågor och svar

Kvinna, 50+ år

Organdonation

HEJ! JAG ÄR organdonator o har även anmält nej via Appen! Min fråga- kan jag vara donator trots min sjukdom psoriasis Atrit som innebär att jag äter Cellgifter o o kortisontabletter? Får inte längre vara blodgivare!

Svar

Anna Lena Fjellström

Levande donation

11 oktober, 2014

Hej! Generellt är det väldigt få orsaker till att man inte kan donera sina organ (s.k. kontraindikationer). När man donerar sina organ, efter sin död, undersöker läkarna organen och tar därefter ställning till vilka som kan användas. De anhöriga får efter någon tid återbesök hos läkaren och information om vad som användes, men inte till vilka personer som fått ens organ.

Vissa av svaren på Merorgandonation.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt forskning och vård inom donation och transplantation, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med sjukvårdspersonal vad som gäller i ditt fall. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter. Facebook Twitter Google+ LinkedIn

Ställ din egen fråga till mig