Frågor och svar

Kvinna, 36-50 år

Hej,jag heter Amraa.
Jag vill donera min lever till min väninna och hon bor i Tyskland .
Jag vill lämna all prover som krävs och röntgen bilder…och vill skicka de till Tyskland.
Jag vet inte vem ska jag prata med? Och vart ska jag vända mig till?
Snälla jag ber om att kan ni hjälpa mig och även för min vän.
Jag vill rädda min vän.
Mvh-Amraa

Svar

Anna Lena Fjellström

Levande donation

19 april, 2015

Hej Amraa!
Vilken underbar vän du är. Som levande donator kan man idag donera en bit av levern och sin ena njure. Kontakta din väninnas läkare/ klinik så ger de dig information om vilka prover du ska lämna och vilka undersökningar du måste genomgå.
Som du kanske redan är medveten om så kommer inte alla att bli godkända som donator dels för sin egen skull, men även för att man inte matchar. Ditt stöd och ditt försök gör att ni kommer att ha ett speciellt förhållande i framtiden.
Önskar dig all lycka till.

Vissa av svaren på Merorgandonation.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt forskning och vård inom donation och transplantation, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med sjukvårdspersonal vad som gäller i ditt fall. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter. Facebook Twitter Google+ LinkedIn

Ställ din egen fråga till mig