fbpx

Frågor och svar

Man, 18-25 år

Levande donation

Hejsan! Jag har en fråga angående att donera organ. Är villig att ställa upp är 21 år! Bor i Blekinge. Men min fråga är att jag har planer på att studera till ambulans ssk kan detta påverka OM jag donerar t.ex. min ena njure nu?

Svar

Bengt-Åke Henriksson

F.d. Donationsansvarig läkare

17 november, 2014

Tack för din fråga! De personer som donerar en av sina njurar lever ett helt normal liv efteråt med bara en njure. Vill du veta mer exakt kan du ta kontakt med transplantationsenheten i Malmö/Lund så ger dig mer exakt svar på din fråga om du vill donera. Bengt-Åke Heriksson

Vissa av svaren på Merorgandonation.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt forskning och vård inom donation och transplantation, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med sjukvårdspersonal vad som gäller i ditt fall. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter. Facebook Twitter Google+ LinkedIn

Ställ din egen fråga till mig