fbpx

Hjälp oss att bli fler – bli MOD-rekryterare!

Det är många som hör av sig till MOD med sin personliga historia, med värmande ord och en vilja att hjälpa till – vilket är oerhört glädjande. Vi känner oss hedrade och mycket tacksamma. Vi vet också att det finns många fler som vi vill bjuda in att delta i kampen för mer organdonation, men som själva inte har hört av sig till oss. Många som kanske inte vet hur man gör, att det ens går att hjälpa till, eller vad de skulle kunna bidra med.

 

Vi ser dem ofta i kommentarerna på vår Facebooksida. En man som väntar på en ny lever. En mamma vars dotter fått nya lungor. En pojke vars storebror räddade livet på fem andra personer. En kvinna som fått ett nytt hjärta. En arbetskollega som räddat liv och donerat en njure.

 

Det vi behöver hjälp med är att fånga upp alla dessa fantastiska människor som har en koppling till frågan, och bjuda in dem till MOD. Fråga om de är intresserade av att engagera sig, berätta sin historia, medverka vid events – eller bara hjälpa till att sprida MOD så att vi blir ännu fler, vilket inte är så ”bara”.

 

Beskrivning av uppdrag

 

Tidsåtgång: 5-10 timmar i månader, beroende på hur många inlägg du vill ta ansvar för.

Arbetsplats: Hemma/valfri.

Kräver: Dator med internetanslutning.

Antal personer vi söker: 3-5 stycken.

 

Uppdrag:

– Ansvara för att gå igenom kommentarsfältet för vissa i förväg utvalda inlägg på MOD’s Facebooksida. Inläggen delas upp mellan er, 3-5 personer.

– Notera och kontakta de som har en koppling till frågan, kan tänkas vilja engagera sig samt givetvis de som uttryckligen skriver att de vill hjälpa till.

– Se till att de som svarar förs in i volontärregistret och att kontaktuppgifter och relevant information samlas in.

– Aktiva nya volontärer genom att de får läsa på hemsidan vad man kan hjälpa till med. De följs sedan upp av MOD’s volontärsamordnare.

– Hänvisa dem till MOD’s volontärsamordnare vid frågor och funderingar.

 

Låter det här som något för dig?

 

Anmäl ditt intresse att bli MOD-rekryterare nedan!

 

(MOD-rekryterarna kommer få en mapp på Dropbox (?) där volontärregistret finns, i samma mapp lägger vi en text där det står vad de kan skriva när de kontaktar potentiella framtida volontärer, rutiner för hur man för in någon i volontärregistret och kontaktuppgifter till ED)

 

__________________

 

Exempel på vad som kan skrivas när man tar kontakt:

 

Hej XXX!

 

Mitt namn är YYY och jag kommer från organisationen MOD – Mer organdonation. Vi såg din fina kommentar på ZZZ-inlägg och vill höra om du är intresserad av att hjälpa MOD som volontär? Det finns massvis med saker man kan göra – från insatser på 10 sekunder till större uppdrag. Tillsammans är vi starka!

 

Om du är nyfiken så gå gärna in och läs på vår hemsida (länk) om vad vi behöver hjälp med. Hittar du något som verkar kul och som passar dig, kontakta vår volontärsamordnare Emma Dalman på emma@merorgandonation.se, eller 0736-724292, eller via anmälan på hemsidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.