fbpx

Frågor och svar

Kvinna, 50+ år

Levande donation

jag ska donera en njure till min man det är nu fördröjt. Min man fick hjärtsvikt PG vätska i lungorna hur lång tidfördelning man vänta 3 mån eller6 mån det är jobbigt med ovissheten

Svar

Anna Lena Fjellström

Levande donation

11 oktober, 2014

Hej Förstår precis din oroliga väntan! Så fort din mans hjärta är i skick för att orka med en transplantation kommer han åter upp på listan för operation. Tiden för det måste en läkare som sett din man bedöma. Jag väntade länge på min transplantation pga. infektioner och proppar i lungorna och i magen, men så småningom försvann det och jag återhämtade mig. Min man var dubbelt orolig. Han skulle donera till mig. Dels för att jag var så risig och dels för att han själv var orolig att något skulle hända honom. Han tränade och försökte på olika sätt hålla sig i topp trim för att på så sätt styra sina tankar. Hur konstigt det än kan låta så känns den oroliga väntan väl värd för både jag och min man mår prima idag.

Vissa av svaren på Merorgandonation.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt forskning och vård inom donation och transplantation, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med sjukvårdspersonal vad som gäller i ditt fall. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter. Facebook Twitter Google+ LinkedIn

Ställ din egen fråga till mig