fbpx

Lokala representanter inför Donationsveckan!

Donationsveckan 2014 arrangeras för femte året i rad i anslutning till Europeiska Donationsdagen, som i år infaller den 11 oktober. Under Donationsveckan ökas insatserna för att få fler att ta ställning och uppmärksamma organdonation. I år behöver vi DIN hjälp!

 

Under Donationsveckan samarbetar sjukhus, patientföreningar och organisationer för att lyfta frågan organdonation på alla sätt som är möjliga. De senaste åren har antalet anmälningar till Donationsregistret dubblerats under just denna vecka. Över 4 000 anmälningar 2012, och otroliga 8 200 anmälningar 2013. I år vill vi slå rekord igen!

 

Vi söker nu lokala representanter som kan ta emot material från MOD och distribuera under Donationsveckan den 6-12 oktober, vecka 41. Är du en av dem?

 

Beskrivning av uppdrag:

 

Tidsåtgång: 3-5 timmar under v.41.

Arbetsplats: Din ort/kommun.

Kräver: Möjlighet att ta dig till olika platser där du bor och placera material, sätta upp affischer, dela ut broschyrer.

Antal personer vi söker: Inget bestämt antal – vi behöver folk för att täcka in hela Sverige, från norr till söder och öst till väst.

 

Uppdrag:

– Ta emot material.

– Gör en lista på platser där du skulle kunna placera material.

– Besök dem och fråga om det är okej att lägga ut information/sätta upp affischer.

– Har du möjlighet att under själva Donationsdagen, lördag 11 oktober, stå och personligen dela ut broschyrer och informera så är detta extra roligt. Ange i ansökan om det är något du kan tänka dig (du får självklart ha med dig vänner/anhöriga) så skickar vi lite fler broschyrer för detta ändamål, samt guidar dig kring vanliga frågor och funderingar. Det är inget krav att personligen dela ut material.

– Se till att ta ett foto på dig själv ”in action” när du exempelvis sätter upp en affisch eller delar ut flyers, och lägg upp på MOD’s Instagram. Inloggningsuppgifter till MOD Insta får du innan Donationsveckan.

 

Anmäl dig nedan!

 

Kom ihåg att ange fullständig adress – för utskick av material – och telefonnummer ifall vi snabbt behöver komma i kontakt med dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.