Våra Ambassadörer

MOD är mycket stolta över att kunna presentera följande ambassadörer som ger sin support och sitt stöd för mer organdonation i Sverige.

Att organdonation räddar liv och att alla kan säga JA till organdonation är viktiga budskap som MOD vill sprida i fler kanaler. Ambassadörernas röster är ett viktigt och enkelt sätt att åstadkomma det.

Dessa MOD-ambassadörer säger Ja till organdonation och vill också dela med sig av varför de tycker organdonation är en viktig fråga:

Daniel Andersson Heidi Andersson Mattias Sunneborn Rickard Sjöberg Lars Lagerbäck Glenn Hysén Christer Fuglesang KG Hammar Leo Razzak Micke Syd Andersson

Daniel Andersson

Bandyspelare Villa Lidköping

”När lampan släcks och det är dags för vila vill jag hjälpa de som hjälpas kan. För mig är det viktigt att därför säga JA till organdonation.

Ta ställning! Hjälp till att påverka utgången för någons mamma eller pappa, för någons dotter eller son, i en svår situation.

Gör som oss ambassadörer och många med oss. Vi behöver bli fler som tar ställning!”

Heidi Andersson

Armbryterska och programledare

”Att återanvända allt det som kan återanvändas är en självklarhet för mig, så när mitt liv är slut är det bara att plocka det som återbrukas kan. Att min död kan innebära liv för någon annan är starkt, stort och viktigt – organdonation är ett självklart beslut för mig.”

Mattias Sunneborn

Friidrottare

”Givetvis säger jag JA till att vara organdonator och blodgivare! Jag har en kompis som har berättat att hans liv känns ännu mer meningsfullt efter att han donerat sin njure till en liten tjej. Om det känns rätt för dig, så tycker jag absolut att även du ska anmäla dig här på MOD.”

Rickard Sjöberg

Programledare PostkodMiljonären

 

”Om det skulle bli aktuellt så vill jag donera mina organ, eftersom det kan rädda livet på någon annan.”

Lars Lagerbäck

Fotbollstränare

”Jag tycker det är viktigt att anmäla sig till donationsregistret. Det är något som jag tänkt på då och då och det tog tid innan jag tog ställning. Så det gäller att komma till skott när man ser vilken skillnad det gör för en människas liv.”

Glenn Hysén

Fotbollslegend

”Om man ändå är väck är det väl bättre att använda skiten.”

Christer Fuglesang

Astronaut

”Jag säger Ja till organdonation eftersom det kan ge andra ett betydligt bättre liv. Även efter att mitt liv tar slut, kan jag bidra till livskvalitet för medmänniskor.”

KG Hammar

Tidigare ärkebiskop

”Vi människor är relationsvarelser där den stora hemligheten finns gömd i insikten att jag får liv genom att ge liv åt andra. När jag gör andra gott blir mitt liv meningsfullt. Detta upphör inte genom min egen biologiska död. Jag kan fortfarande vara till liv och mening för andra. Det finns många sätt. Ett mycket konkret sätt är att donera sina organ till dem som kan behöva dem.”

Leo Razzak

Social entreprenör

”Jag säger Ja till organdonation eftersom jag att är en självklarhet, hur kan man inte vilja rädda liv? Mitt beslut kan rädda åtta liv, och det är enligt mig en gåva. Jag tycker att organdonation borde vara obligatorisk, men det är det inte. Jag vädjar till dig som läser detta att du tar ställning genom att gå med i MOD.”

Micke Syd Andersson

Musiker

”Jag är donator och ambassadör för att jag vill göra skillnad i mitt liv. Om det otänkbara skulle hända med resultatet att jag inte överlever, så känns det väldigt bra att jag ger chansen till liv för många andra medmänniskor. Jag tror och hoppas att min familj som finns kvar får en mening i sin sorg med att jag hjälpt andra, och på ett finurligt sätt så lever jag ju kvar i dem som jag donerat till Livets mystik, när det är som bäst.”