fbpx

Helkroppsdonation

helkroppsdonation

 

 

Helkroppsdonation skall inte förväxlas med varken organdonation eller ”medicinska ändamål”. För dig som vill donera hela din kropp till medicinsk och anatomisk undervisning, måste du under din livstid skriva ett speciellt avtal om det, med någon av de medicinska högskolorna.

Institutionerna är oftast mycket intresserade av helkroppsdonationer, men de avgör från fall till fall, om de kan acceptera en donation. Om du önskar att donera hela sin kropp på detta sätt, kan du ändå säga ja till att bli organdonatorer om du önskar det.

För mer information och frågor kring helkroppsdonation, kontakta någon av de följande medicinska institutionerna:

 

Umeå universitet, anatomiska avdelningen
Ansvarig: Gustav Andersson mail. gustav.andersson@umu.se tel: 090-786 50 00
Hemsida: http://www.imb.umu.se/utbildning/donationer/
Uppsala universitet, medicinsk cellbiologi
Ansvarig: Monica Sandberg, mail: Monica.Sandberg@mcb.uu.se  tel: 018- 471 44 40, 0708-65 97 16
Göteborgs Universitet, Sahlgrenska Akademien, Institutionen för biomedicin Mail: kroppsdonation@gu.se  tel: 0766-184739, bemannad tisdagar 10:00-12:00 och torsdagar 13:00-15:00 (upptagningsområden Västra Götaland, Halland och Skåne län). Läs mer genom att klicka här!
Karolinska Institutet, neurovetenskap – hanterar även donationer till Linköpings universitet Kontaktperson: Kristina Johnson på IGNIS tel: 08-524 878 95
Ansvarig: Johan Södergren: johan.sodergren@ki.se

4 kommentarer till ”Helkroppsdonation

 1. Jag skulla gärna vilja giva min kropp till forskning ( när jag är död, forstås ), men jag bor i Skåne. Avståndet till
  Karolinska antingen ett annat sjukhus, är det ett problem ?
  mvh. Elis Hoffmann

  1. Hej! 🙂
   Du kan kontakta ditt närmaste universitetssjukhus, i ditt fall Skånes Universitetssjukhus. Att donera hela sin kropp till forskning är inte heller ett hinder för att donera sina organ. Hoppas du får en fin dag!

 2. hej

  har donerat min kropp till uppsala universitetssjukhus, men tappat bort donationskortet. har mailat sjukhuset om nytt kort men ej fått ngt svar. vad gör jag nu?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.