MOD i Media

 Textplatta - MOD i Media

Sedan MOD bildades 2012 har vi medverkat i många hundra artiklar, TV-produktioner och radioprogram. Vi har dessutom hjälpt media ett flertal gånger när de vill belysa organdonation. Här samlar vi en del av de produktioner, artiklar och klipp som vi är extra stolta över.

Amanda

”Idag om ett år” är en programserie från SVT där helt vanliga människor önskar sig något otroligt speciellt. I första programmet får vi lära känna Amanda, 25 år, som levt hela sitt liv med cystisk fibros. Amanda hade blivit så dåligt att hennes enda chans att överleva var en lungtransplantation och hennes önskan var att kunna ta ett riktigt djupt andetag. Detta program får ni inte missa! Klicka här för att komma till SVT.


Jonatans medverkan i Lilla Aktuellt var en av de första inslagen vi fick möjlighet att hjälpa till med. Jonatan drabbades av cancer när han endast var fyra år gammal. Efter att ha genomgått tre levertransplantationer lever Jonatan ett helt vanligt liv som vilken ungdom som helst. Vi är otroligt tacksamma att vi fått möjlighet att lära känna Jonatan och ta del av hans historia. Läs gärna mer genom att klicka här!


I juni 2014 hade tidningen FOKUS ett nummer med tema organdonation. I en av artiklarna delade Prins Daniel med sig av sin resa och sina erfarenheter om hur det är att gå från svårt njursjuk till att transplanteras och få tillbaka livet. Vi är väldigt glada över att Prins Daniel, som också är vår beskyddare, har tagit en aktiv roll och talar om organdonation. Hans starka röst gör skillnad för alla på väntelistan. Vill ni läsa hela artikeln, klicka här!