fbpx

Stiftelsen för Njursjuka

Stiftelsen för Njursjuka ger ekonomiskt stöd till behövande personer som blivit njursjuka och stödjer vetenskaplig forskning med syfte att främja åtgärder för att öka antalet donatorer i Sverige. Stiftelsen har stöttat MOD sedan 2012 och är en av våra största bidragsgivare. De är en nära samarbetspartner till MOD stödjer bl a MOD’s projekt att erbjuda gratis utbildningar till skolungdomar runtom i Sverige.

Stiftelsen för Njursjuka bildades 2008 av några vänner till Paul Frankenius i samband med att han fyllde 50 år. Pauls personliga engagemang och kunskap om frågan har varit en inspiration för MOD och hela styrelsen har varit ett stort stöd i vårt arbete.

MOD arbetar för frågor som knyter an till stiftelsen och dess ändamål. Den ungdomliga energi och entusiasm som MOD visar i arbetet för att öka donationsviljan är inspirerande också för stiftelsen i dess arbete för att uppfylla sina ändamål.

 

Paul Frankenius har fått en njure av kollegan och vännen Leif Almberg och de är idag en del av styrelsen för Stiftelsen för Njursjuka.

 

Ekonomiskt stöd till behövande personer som blivit njursjuka

Stiftelsen ger bidrag till njursjuka personer med kroniskt svår njursvikt som lever under sådana knappa ekonomiska förhållanden att det ekonomiska avbräck som sjukdomen förorsakar gör att de inte har möjlighet att eller med stora svårigheter kan försörja sig.

Ansökan om ekonomiskt stöd till behövande personer

 

Patientnära forskning

Stiftelsen för Njursjuka delar även ut stipendier till patientnära forskning som bedrivs vid akademi, högskola eller annan offentlig institution i Sverige rörande patienter med kroniskt avancerad njursvikt eller som är njurtransplanterade. Forskningsprojekten kan ha klinisk medicinsk eller psykosocial karaktär.

Ansökan om ekonomiskt stöd till patientnära forskning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.