Testamente

textplatta testamente

 

Att skriva testamente kan vara viktigt. Ändå drar sig många för det. Det kan kännas både krångligt och jobbigt, så det blir helt enkelt inte av. Men ett testamente handlar egentligen mer om livet än om motsatsen. Det vi vill lämna efter oss är liv och glädje, samt chansen att skapa möjligheter för andra. Att välja vilka som ska få ta del av tillgångarna är både ett sätt att lämna ett avtryck, men också en möjlighet att låta den egna livsgärningen fortsätta verka genom andra.

Ett sätt att låta livet gå vidare är att ge en testamentsgåva till MOD – Mer organdonation. Din gåva skulle stärka MODs arbete och förmåga att hjälpa alla de som väntar på ett organ idag och i framtiden.

Tack vare ovärderliga gåvor och testamenten har MOD kunnat bidra till att fler människor har fått möjligheten till ett nytt liv.

Låt Din testamentsgåva leva vidare och rädda fler liv.

.

Använd ett unikt webbverktyg som som gör det möjligt att själv skriva ett skräddarsytt avtal anpassat efter just din specifika situation. MOD samarbetar med Avtal24 som utvecklat detta enkla verktyg. Du svarar på ett antal frågor, samma som juristen skulle ställa till dig på ett möte, och sedan genereras ditt avtal till en PDF och skickas direkt till din e-post. Istället för att gå till en advokatbyrå som fakturerar per timme, kan du själv skriva de avtal du behöver, i lugn och ro när det passar dig bäst.

Skriv ett testamente

 

 

Skriv ditt avtal tillsammans med en jurist. MOD samarbetar med Avtal24’s jurister som är specialiserade på familjejuridik samt avtalsrätt för små företag och har en gedigen juristutbildning bakom sig. Du kan till en fast kostnad skriva ditt avtal via telefon tillsammans med en av juristerna. De går igenom din situation och vad du behöver hjälp med. Efter 1-2 dagar får du ditt skräddarsydda avtal direkt till din e-post.

Ring en jurist

 

Genom att ta hjälp av ovan tjänster via Avtal 24 så kan de garantera att avtalen är juridiskt korrekta. Det är du som bestämmer när och hur du vill ha hjälp och du får alltid veta kostnaden i förväg. Genom att kontakta Avtal24 via MODs hemsida kommer du även att få ett reducerat pris för dessa tjänster.

.

Varför skall jag skriva ett testamente?

MOD har tagit fram handledning för testamenten där du kan läsa mer om MOD, vad vi står för och hur vi sätter gåvorna i konkret arbete. Du kan läsa om hur vi arbetar för att ändra systemet i Sverige och även ta del av personliga berättelser från personer som drabbats av behovet av ett nytt organ. Du få också läsa om det första testamentet som skrevs till MOD. Vidare finns information och fakta om hur man går till väga för att skriva ett korrekt testamente.

Bild handledning

Klicka här för att läsa mer om vårt samarbete med Avtal24.