fbpx

Utbildningar

utbildning

För att fler donationer och transplantationer ska kunna ske krävs mer förståelse och kunskap om ämnet – både hos allmänheten och inom sjukvården. Sedan starten har MOD genomfört över 100 olika föreläsningar och arbetar ständigt för att utveckla och bredda våra utbildningar så att fler kan göra ett informerat val om organdonation.

 

Skolor

Ungdomar är de i samhället som har minst kunskap om organdonation och i skolorna finns idag ingen organiserad kunskapsinformation om frågan. Barn och ungdomar får ta ställning även innan 18 års ålder och därför behöver de få utbildning för att kunna göra ett medvetet val. MOD har tagit fram ett skolpaket som är dialogbaserat och där ungdomar får träffa både transplanterade och sjukvårdspersonal. Skolor och volontärer kan beställa ett utbildningskit som består av film, powerpoint, berättelser, diskussionsfrågor, vanliga frågor och svar, utvärdering samt ett digitalt quiz. Sammanlagt har MOD sedan starten träffat över 3000 ungdomar i sina utbildningar.

 

Vill du höra om vi kan komma till er skola eller vill föreläsa som volontär? Kontakta oss

 

 

Sjukvården

Sjukvården gör ett fantastiskt jobb inom organdonation och transplantation. Sverige är ett av de främsta länderna inom organtransplantation och våra sjuksköterskor, transplantationskoordinatorer och läkare håller världsklass. Men på grund av motstridiga regelverk och brist på rutiner kan ibland engagemang och insikter saknas. MOD erbjuder sjukvården föreläsningar med patientperspektiv, inspiration och lärande genom best practice. MOD har haft föreläsnngar för AT- läkare, ST-läkare, intensivvårdspersonal, transplantationskoordinatorer, och donationsansvariga läkare och sjuksystrar runtom i hela Sverige. Över 5000 personer inom sjukvården har redan mött MOD och fått nya perspektiv på frågan sedan starten.

 

Vill du att MOD ska komma och föreläsa för er? Kontakta oss

 

 

Inspirationsföreläsningar

MOD har hållit ett antal inspirationsföreläsningar om organdonation och transplantation. Det har varit vid öppna tillfällen för allmänheten på olika universitet, events, sjukhus och konferenser. MOD har även blivit tillfrågat att hålla föreläsningar för företag som även är ett sätt för MODs föreningen att finansiera sin verksamhet. Sedan starten har MOD nått ut till över 2000 personer via inspirationsföreläsningar mot allmänheten.

 

Vill du att MOD ska komma och föreläsa för er? Kontakta oss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.