fbpx

Vivoline rekryterar ny forskningschef

Lundabolaget Vivoline, som utvecklar teknik för att förbättra kvaliteten på organ inför transplantationer, anställer Karolina Nilsson. Hon kommer närmast från Arjo Huntleigh och ska jobba som forsknings- och utvecklingschef på Vivoline.

– Karolina är en driven ledare och har omfattande erfarenhet inom både läkemedels- och medicinteknisk utveckling. Vi är övertygade om att Karolina kommer att bidra till att vi framgångsrikt levererar i enlighet med vårt ambitiösa utvecklingsprogram, säger Patrick Greatrex, vd på Vivoline.

Vivoline har tagit fram en metod för rening av donerade organ. I nuläget håller donerade organ ofta så dålig kvalitet att de inte kan användas för transplantation.

Hittills har Lundametoden i första hand använts vid lungbyten. Men Vivoline arbetar med att utvidga tekniken till att även gälla hjärtbyten. Det handlar främst om en teknik för att bättre bevara hjärtan i samband med transporter kopplade till en transplantation.

Karolina Nilsson kommer att ansvara för framtagandet av bolagets nya produkter som även inkluderar medicinska vätskor. Hon tillträder tjänsten den 3 augusti.

Av Kajsa-Stina Kalin

Denna artikel är publicerad i 8till5.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.