Engagera dig

Vill du engagera dig i MOD? Kul! Det finns massor av saker du kan engagera dig i för att hjälpa och stötta MOD och det viktiga arbetet med att ingen ska dö i väntan på ett organ.

Fem sätt att engagera dig som inte tar lång tid men som gör stor skillnad. 

  • Följ MOD i sociala medier. Dela, lika och kommentera MODs inlägg i sociala medier.
  • Starta en insamling till förmån för MOD.
  • Dela med dig av din koppling till frågan i dina kanaler.
  • Bli månadsgivare.
  • Swisha en gåva 900 39 48.

Vill du berätta din historia? Din berättelse om din koppling till frågan om organdonation och transplantation är viktigt och i många fall helt avgörande för andra i liknande situation. Det gäller oavsett om du står på väntelistan, är transplanterad, närstående till någon som är sjuk, donerat organ som levande donator eller när-stående till någon som donerat organ efter sin död. På MODs hemsida finns över 250 personliga berättelser du kan få inspiration av för att skriva din egen berättelse. Maila din berättelse till minhistoria@merorgandonation.se

Gör en takeover på MODs instagram. På MODs instagramkonto kan du göra en takeover. Du tar du då över MODs instagramkonto under en vecka eller några dagar och dela med dig av hela din berättelse eller kanske delar av din historia. Det är väldigt uppskattat av såväl andra i samma eller liknande situation som av representanter från sjukvården. Maila till gabriela(@)merorgandonation.se

Gå med i MODs Volontärer på Facebook. MOD har en grupp för MODs volontärer på Facebook. Gå gärna med där för att ta del aktuella aktiviteter och engagemang.

Starta en insamling till förmån för MOD? MOD är en icke statligt finansierad organisation som varje insamlad krona till förmån för MOD innebär att MOD får bättre förutsättningar för att påverka och förändra för hur vi i Sverige arbetar med organdonation.

Bli kontaktperson? Står du på väntelistan? Har du fått ett nytt organ? Är du närstående till någon som står på väntelistan eller närstående till någon som valt att donera sina organ efter döden? Vill du ställa upp som kontaktperson för MOD? MOD får ofta frågan av media om personer med koppling till organdonation som vill berätta sin historia.

Andra förslag och tankar? Hör av dig till oss, vi är öppna för alla typer av ideér och förslag på engagemang.

Maila till info@merorgandonation.se, och berätta om dig och vad du vill göra.