Att stå på väntelistan

Att vänta på att få leva tack vare att någon annan har gått bort är svårt.

Att stå på väntelistan för ett nytt organ innebär att vänta på livet. Väntan är oviss och i många fall lång och mycket svårt. Att vänta på att få leva tack vare att någon annan har gått bort är svårt.  Filmklippet med Beas och hennes tankar om att vänta på nya lungor är från dokumentären Donationen, dokumentären producerades av Mediabruket 2019.

Här kan du läsa personliga berättelser om känslor och tankar inför att stå på väntelistan för en organtransplantation.

Vill du berätta din historia om att stå på väntelistan för ett nytt organ? Maila till Gerd Collin på minhistoria(at)merorgandonation.se

 

Har du höga nivåer av donatorspecifika HLA-antikroppar? Lyssna gärna till MODs intervju med Gunnar Tufveson tidigare verksamhetschef vid transplantation på Akademiska sjukhuset Uppsala, om den behandling som idag finns för dig med höga nivåer av donatorspecifika HLA-antikroppar.

Gunnar har deltagit i studierna med behandling av patienter som pågrund av sina nivåer och bredd av donatorspecifika HLA-antikroppar har mycket svårt att bli transplanterade. Idag finns läkemedlet Idefirix som möjlig behandling för dessa patienter. Gunnar berättar mer om studierna, resultatet och vilka möjligheter som läkemedlet kan ge dessa patienter.