Marcus donerade fem organ

Vår son Marcus hade under några veckor på hösten 2021 varit förkyld, haft ont i huvudet och behandlats med antibiotika, som avslutades söndagen den 12 december. Marcus jobbade sedan måndag t.o.m. torsdag, även på fredag morgon så åkte han till jobbet. Marcus var mycket plikttrogen till sitt arbete.
Hans kollegor skickade hem honom för att han var illamående och kräktes, trodde det var magsjuka. På eftermiddagen blev han medvetslös och hjärt- och lungräddning lyckades och åkte in med ambulans till Umeå Universitetssjukhus.
Jag åkte tillsammans med Marcus pappa till sjukhuset där även Marcus sambo och svärmor var. I flera timmar väntade vi på besked och under natten kom två läkare från IVA och gav besked om att Marcus liv inte gick att rädda. Frågan om organdonation ställdes och vi var alla överens. Lördag den 18 december strax efter 15-tiden dödförklarades Marcus och hans organ hölls igång. Natten mot den 19 december flögs organen söderut och fem personers liv räddades.
Marcus blev 28 år, han var äldsta sonen i en syskonskara på fem barn. Marcus var hela familjens stöttepelare och en person som var omtyckt av vänner, kollegor och hockeykompisar. Vi saknar honom alla och sorgen är enorm.
Vi är ändå glada att hans organ räddat fem liv och vi fick ett anonymt brev av en man som fick hans hjärta ❤️Mannen var tacksam och operationen hade gått bra.
//Mamma Susanne