Håkan – Hjärttransplanterad.

Vad hände sen? Håkan, hjärttransplanterad

Bakgrund; skrevs in på Borås sjukhus i november 2010 och flyttades till Sahlgrenska i maj 2011 för att byta hjärta. Kom hem i september 2011 och blev pensionär i november några månader sedan.

Efter ett relativt lugnt första halvår som hjärt-transplanterad och pensionär så började jag att träna på Actic våren 2012. Tränade styrkelyft, simning och var med i en vattengympagrupp. Detta höll jag på med i tre år tills Badhuset skulle moderniseras och därför stängde för en längre tid. Prövade några andra gym men trivdes inte på någon av dom.

Efter en tid utan träning kände jag att jag ville göra något fysiskt så jag började med dagliga promenader på 5-10 km. Innan Coronaviruset tog jag ofta bussen på lite turer och träffade vänner. Just nu är det lite tunt och ensamt.

Minst en gång om året reser jag till Kreta för att få sol och varma havsbad. I är blev det tyvärr ingen resa pga Coronan. Har senaste veckorna börjat umgås lite mer med de närmaste igen men annars har 2020 varit ett något tråkigare och lugnare år.

Jag fyller 74 i höst och har nu fått leva i nio år efter hjärtbytet och jag är frisk, glad, tacksam och lycklig varje dag jag vaknar.

//Håkan

Här kan du läsa Håkans tidigare berättelser, del 1 och del 2.